Inleiding

Iedere ondernemer krijgt er vroeg of laat mee te maken: bedrijfsoverdracht. Een ingrijpende gebeurtenis, waar nogal wat zaken bij komen kijken waar u vaak voor het eerst mee te maken krijgt. Zoals: hoe vind ik een opvolger of koper, wat is mijn onderneming waard, hoe betaal ik zo min mogelijk belasting? En wat zijn de gevolgen voor mijn personeel? Een goed begin is het halve werk. Toch begint tweederde van de ondernemers te laat met de voorbereidingen.

De overdracht van uw bedrijf is een kort maar ingrijpend einde van een soms lang proces. Ook al blijven veel ondernemers na de overdracht nog nauw betrokken bij de onderneming, toch is juist de overdracht zelf het moment waarop belangrijke besluiten worden beklonken en uw leven compleet verandert. Hierbij dient ook rekening gehouden te worden met de emotionele kanten van de bedrijfsoverdracht; zowel voor u, uw omgeving als voor uw werknemers.

Het doel van dit document, “Stoplicht” genoemd, is het helpen van ondernemers bij het verkoopklaar maken van de onderneming. Dit om enerzijds een soepele overdracht te kunnen verzorgen zodat de nieuwe eigenaar zonder al te veel moeite het bedrijf voort kan zetten en anderzijds om een “maximale” waarde te kunnen genereren. Stoplicht is een gratis scan om te kunnen bepalen of uw onderneming klaar is voor de verkoop of (nog) niet. De scan is gebaseerd op een elftal onderdelen die betrekking hebben op uw bedrijf. Per onderdeel worden verschillende vragen gesteld die toetsen in welke mate uw onderneming verkoopklaar is. Zowel gesloten als open vragen maken onderdeel uit van de scan.

Aan de hand van de scan wordt bepaald op welke fronten uw onderneming verkoopklaar is en welke punten nog voor verbetering vatbaar zijn. De resultaten worden – vanzelfsprekend uiterst vertrouwelijk – doorgegeven aan een bij Bedrijventekoop.nl aangesloten bedrijfsovernameadviseur die deze zaken zal vertalen in een conclusie en aanbevelingen. Dit advies zal met u worden doorgenomen in een persoonlijk vervolggesprek.

Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Accepteren
sluiten